Lady Gaga rookt joint op podium: "Wiet heeft mijn leven veranderd"

Door: Luc Beernaert - 19/09/12, 11u03

Ze bekende al eerder dat ze graag een lijntje coke mag snuiven, maar daar wil ze haar veelal jonge fans toch niet toe aansporen. Een jointje daarentegen, dat is volgens Lady Gaga een wondermiddel. Gisteren tijdens haar concert in Amsterdam, waar wiet en hasj vooralsnog gedoogd worden, stak ze een knoert van een joint op die een fan haar had toegeworpen.

De 26-jarige zangeres prees "de medische wonderen" van marihuana en grapte dat ze president Obama zou vragen wiet wereldwijd legaal te maken.

"Niet genoeg om high te zijn"
De pretsigaret die Gaga kreeg toegeworpen was voorverpakt en toen ze 'm uit de verpakking haalde en er aan rook, kirde ze 'it's real', waarop ze de joint aanstak. Na twee voorzichtige haaltjes gooide ze 'm terug in het publiek. "Denk nu maar niet dat ik high ben, dat was niet genoeg voor mij om high te worden", lachte ze.

Minder drank
Even later trok ze een T-shirt met wietbladeren aan die ze uit het publiek had gekregen en prees ze de drug. "Ik wil dat jullie weten dat wiet mijn leven heeft veranderd en dat ik dankzij wiet heel wat minder drink. Het is een spirituele ervaring geweest voor mij en mijn muziek".

Vredesteken
"Het marihuanablad is lange tijd een symbool voor drugs en gevaar geweest, maar voor mij is het het nieuwe vredesteken. Het zegt dat iedereen een haal moet nemen en dat alles dan okay zal zijn".

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress