'Awkward'-ster studeerde af op haar vijftiende: "Heb nooit een normale jeugd gehad"

Door: Kristien Gijbels Morato - 31/08/12, 06u55

Exclusief Je hoort het wel vaker: kindsterretjes die de schoolbanken vroegtijdig verlaten om een carrière uit te bouwen in Hollywood. Voor Ashley Rickards (20) verliep het net iets anders: de 'Awkward'-actrice behaalde al op haar vijftiende haar diploma omdat ze hoogbegaafd is. Dat ze zich sindsdien op haar passie - acteren - kon storten, was mooi meegenomen. Toch vindt het MTV-gezicht het een beetje jammer dat ze nooit echt een normale jeugd heeft gehad: "Misschien had ik als tiener meer leuke dingen meegemaakt als ik naar het middelbaar was gegaan." Ik ontmoet Rickards op het hoofdkantoor van MTV in Santa Monica, waar ik de laatste nieuwtjes over het tweede seizoen van 'Awkward' probeer te ontfutselen.

  • Rickards als Jenna Hamilton uit 'Awkward'.
    Rickards als Jenna Hamilton uit 'Awkward'.

"Het eerste seizoen eindigde met het nieuws dat Jenna voor Jake heeft gekozen, en dus niet voor Matty. Die keuze was misschien voor sommigen een verrassing, maar de grootste verrassing van het seizoen was toch wel dat Jenna's mama de brief had geschreven. Of hebben de scriptschrijvers ons misschien bewust op het verkeerde pad gebracht?"

Ashley Rickards: "Ja, haar moeder heeft inderdaad de brief geschreven. Ze heeft daarvoor hetzelfde briefpapier gebruikt als haar dochter. Tenzij er een derde seizoen komt waar we te weten komen dat een onbekende hetzelfde briefpapier heeft gekocht en het in de lade heeft laten liggen, maar dat betwijfel ik. Het tweede seizoen laat vooral zien dat hun relatie hierdoor helemaal is veranderd. Het heeft Jenna enorm veel pijn gedaan, en haar moeder heeft een grote fout gemaakt."

"Zal Jenna haar moeder erover aanspreken of  waar mogen we ons aan verwachten?"

Ashley: "Er komt een confrontatie, maar we krijgen ook ontkenning en rechtvaardiging te zien. You'll see!" (glimlacht)

"Wat kan je ons vertellen over de Jake-Matty-Jenna-liefdesdriehoek? Wat staat hen in het tweede seizoen te wachten?"

Ashley: "De kijkers gaan ervan uit dat die liefdesdriehoek niet meer bestaat omdat ze op het einde van het eerste seizoen voor Jake heeft gekozen. Maar ik kan je verzekeren dat die er nog wel degelijk is! Als er iets 'verergert' in het tweede seizoen, dan is het toch wel dit. Je krijgt te zien hoe Jenna echt moeilijke knopen moet doorhakken."

"Wie wil jij dat Jenna kiest? Bij jij Team Matty of Team Jake?"

Ashley: "Dan moet ik zeggen dat ik Team Zwitserland ben. Als acteur zou ik Brett Davern kiezen. Ik ben ooit ziek geworden op de set en hij heeft me toen soep gegeven. Dat vond ik zo lief! En Beau heeft helemaal niks gedaan. Ik hoop dat dit luid en duidelijk op jouw voicerecorder staat."

"De scriptschrijvers van 'Awkward' durven de grenzen graag te verleggen. Het zou me niet verbazen als je bij sommige scènes eventjes moet slikken wanneer je het script voor het eerst te lezen krijgt."

Ashley: "Tegen de tijd dat ik het script onder ogen krijg, is alles normaalgezien al goedgekeurd. Ik weet dat de scènes er toch doorkomen, of ik dat nu wil of niet. Maar laten we zeggen dat ik nog maar van weinig dingen verschiet. Als er dan toch iets bizar tussenzit, dan kan ik het nog altijd een beetje weglachen. Er zitten zoveel briljante scènes in het script, dingen waar ik nooit of te nimmer zelf zou kunnen opkomen."

"Wat maakt 'Awkward' anders en beter dan andere 'high school series'?"

Ashley: "'Awkward' is beter omdat het zo'n originele serie is. We gaan geen fabeltjes ophangen waar tieners op hun eerste date gaan waarna ze heel misschien op het einde van de avond kussen. Zo werkt het nu eenmaal niet meer. Televisie ook lang niet meer zo preuts als het vroeger was . Ik ben blij dat ik met MTV op een zender kom die niet bang is om 'anders' te zijn, om risico's te nemen en om de waarheid te vertellen, ook al doe je met de waarheid lang niet iedereen een plezier. Tieners herkennen zich in de personages en dat is waarom het publiek de serie zo snel heeft opgepikt. Er zijn heel veel mensen die dezelfde dingen meemaken als wat je in 'Awkward' te zien krijgt."

"Je bent lid van MENSA. Hoe was jij als tiener op de schoolbanken?"

Ashley: "Ik ben op mijn vijftiende afgestudeerd (Rickards is lid van MENSA, nvdr), dus ik heb nooit echt een normale jeugd gehad. Ik heb doorheen de jaren wel een aantal leuke dingen meegemaakt die dat gemis hebben gecompenseerd. Zo ben ik ooit op het dak van mijn school beland met een jongen, zulke dingen maak je natuurlijk maar zelden mee. Misschien had ik meer gelijkaardige dingen meegemaakt als ik naar het middelbaar was gegaan, maar dit was in elk geval erg speciaal voor mij."

"De hele cast zit op Twitter. Maak jij gebruik van je profiel om in contact te komen met je fans?"

Ashley: "Ja! We krijgen heel veel vrije tijd op de set, dus wanneer ik niet aan het lezen ben, mijn mails check of aan het schrijven ben dan zit ik op Twitter."

"Lees je recensies?"

Ashley: "Ja. Ik vind het altijd leuk om te horen wat mensen van de serie vinden. Ik heb het woord 'haat' nog niet zien passeren, dus dat is al goed nieuws. Ik heb heel lang het woord 'Awkward' op Google Alerts gehad. Ik had geen flauw idee dat mijn mailbox overladen zou worden met e-mails over 'Awkward'! Ik had daar gewoon niet bij stilgestaan dat ik elke keer een e-mail zou krijgen wanneer iemand het woord 'Awkward' gebruikte. En 'gee', blijkbaar gebruiken héél veel mensen dat woord. Dus wat ik heb gelezen, had niet altijd rechtstreeks iets met de serie te maken. (lacht) Al heb ik dankzij Google Alerts wel 'FailBlog' leren kennen."

"Ervaar je meer druk of juist minder druk nu het tweede seizoen in aantocht is? Het eerste seizoen deed het zo goed, dat mensen nu zelfs nog hogere verwachtingen zullen hebben."

Ashley: "Ik heb in elk geval nog niet in mijn broek gedaan van de stress! Ik denk dat er meer druk is, ja. Er gaat geen uur voorbij zonder dat ik een tweet krijg van een fan die vraagt wanneer het tweede seizoen wordt uitgezonden. Het doet deugd wanneer je weet dat mensen ergens naar uitkijken."

Het tweede seizoen van 'Awkward' is vanaf 2 september te zien op MTV.

Op zondagavond 2 september (18.30 uur, MTV.be) beantwoorden Ashley Rickards (Jenna), Brett Davern (Jake) en Beau Mirchoff (Matty) al jouw vragen!

#AskAwkward
Via Twitter kun jij vragen stellen aan de acteurs. Heb je een vraag voor Ashley (@AshleyRickards), Brett (@Bdavv) of Beau (@Beau_Mirchoff)? Stel 'm met de hashtag #AskAwkward.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress