Zuiderse groenten

26/06/12, 10u00

Naar een recept van Kris De Roy.

  • Kris De Roy
    Kris De Roy

Ingredi├źnten voor 4 personen:
assortiment groenten (bijvoorbeeld courgette, aubergine, zoete ui, tomaat of champignon), in plakken gesneden
olijfolie
rijstolie
yuzu-olie
2 teentjes knoflook, in stukken gesneden
1 takje tijm
1 bl laurier
peper en zout
vogelmuurkruid (eventueel voor de afwerking)

Bereidingswijze:
Besprenkel de groenten met olijfolie en laat circa 15 minuten trekken. Draai halfweg, de groenten moeten de olie opzuigen. Leg ze op het rooster, duw even aan zodat er een tekening ontstaat, draai tussenin even en neem van zodra klaar van het vuur.

Leg in een ruime schaal, besprenkel met een beetje rijst- en yuzu-olie, leg er de kruiden op en breng op smaak met peper en zout.

Laat wat marineren en serveer meteen of hou warm in een oven op 100 ┬░C.

De groenten kan je als sidedish geven, maar ook als antipasta samen met mozzarellabolletjes en charcuterie.

mailIcon print | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    acap enabled reprocopy Mediargus Disclaimer CIM Internet