Mi-cuit van tonijn met zoetzure dressing

30/11/09, 11u30

Ingrediƫnten voor 1 persoon:
topkwaliteit tonijn (stuk van ca. 20 cm met een dikte van 5 bij 5 cm)
1 kl zoethoutpoeder
1 el sesam
1 el mosterdgraan
1 el curry
1 el olijfolie voor het bakken

Voor de dressing:
2 el pijnboompitjes
1/2 dl goede wijnazijn
1 dl goede extra vierge olijfolie
1 el acaciahoning
1 el mosterd
bieslook, fijngesneden
peper en zout

Bereidingswijze:
Meng alle specerijen goed door elkaar. Rol de tonijn in de specerijenmengeling en bak hem heel kort aan alle zijden. Laat onmiddellijk afkoelen in de koelkast.

Meng voor de dressing alle ingrediƫnten tot een homogene saus. Haal de tonijn uit de koeling en snijd in dunne plakjes.

Leg de plakjes op een bord - een langwerpig bord is handig - en werk af met de dressing.

Gebruik als finishing touch enkele takjes bieslook of enkele takjes Japanse shiso.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    reprocopy Mediargus Disclaimer CIM Internet