Twee vliegen in een klap: kleinere wallen, vollere kaken

Bewerkt door: Ellen Provoost - 17/09/12, 14u54  − Bron: The Telegraph

Plastische chirurgen hebben een nieuwe procedure ontwikkeld waarbij artsen het vet uit wallen in de kaken injecteren voor een jeugdigere look bij vrouwen.

Heel wat dames vinden de ontwikkeling van wallen het grootste nadeel van het verouderingsporoces. Plastische chirurgen ontwikkelden een nieuwe procedure waarbij je de klok kan terugdraaien zodat je wallen verdwijnen en je wangen voller worden. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner het volume aan je jukbeenderen. De nieuwe ingreep heeft hetzelfde effect als een wanglift, een procedure die normaal met kunststoffen als fillers en implantaten uitgevoerd wordt.

Minder snijwerk
Deze gecombineerde techniek zou minder risico tot complicaties inhouden in vergelijking met andere operaties aan de oogleden. Voorheen werd onder de ogen vet en huid verwijderd, maar met de nieuwe procedure zou er minder in het vel gesneden moeten worden. Ook kan deze techniek gebruikt worden bij patiënten die niet in aanmerking komen voor andere operaties, bijvoorbeeld bij wie erg plat is rond het gebied van de jukbeenderen.  

Platte kaken
Een ingreep aan het ooglid is de tweede meest populaire cosmetische operatie, op de eerste plaats staat een borstvergroting. Chirurg Adil Khan werkte mee aan het onderzoek: "Oudere dames zijn vaak ontevreden over de wallen onder hun ogen, ze klagen ook over het gebrek aan volume rond de junkbeenderen. Ze zijn zich hier erg bewust van. Ongeveer een op de tien patiënten die hun wangen willen laten verbeteren, worden niet geschikt bevonden omdat deze erg plat zijn."

Minder complicaties
De behandeling duurt ongeveer twee uur en kost ongeveer 5.000 Britse pond. Chirurg Mohammed Riaz voerde deze ingreep uit op ongeveer 30 patiënten de laatste drie jaar, er traden minder complicaties op bij hen in vergelijking met wie een conventionele operatie aan het onderste ooglid liet uitvoeren.

Tevreden over resultaat
De 58-jarige Carol Gilbert was een van de eerste vrouwen om de ingreep te laten uitvoeren, door een overactieve schildklier ontwikkelde ze zware wallen onder haar ogen. "Als ik 's ochtends in de spiegel keek, leek ik net 90 jaar. Al mijn vrienden en familieleden zeiden me dat ik deze operatie niet nodig had. Iedereen was echter verbaasd over het resultaat, ik zag er meteen heel wat jonger uit."

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress