Dik of dun: tips en trucjes voor elke lipvorm

Door: Lien Buyck - 12/09/12, 17u36  − Bron: Female First
© Thinkstock.

Een kleurtje op je lippen geeft de 'final touch' aan je make-up. Het is dan ook erg belangrijk dat je het aanbrengen van lipliner en lipstick perfect onder de knie hebt. Of je nu dunne of dikke lippen hebt, hieronder vind je een aantal tips en handige trucjes.

1. De basis: kleur, lijn & druk
Je lippen moeten perfect in balans zijn. Dat doe je door aan de slag te gaan met zowel een lippotlood als lippenstift en gloss. Let erop dat de kleur van je potlood tot dezelfde kleurenfamilie behoort als die van je lippenstift, tenzij het de bedoeling is dat je het ene meer doet opvallen dan het andere. Lichte kleuren zijn het gemakkelijkst om aan te brengen, dus ideaal voor beginners.

"Bij het omlijnen van je lippen moet je beginnen bij de buitenste hoek van je mond en toewerken naar het midden", zegt internationaal visagist Craig-Ryan French. "Gebruik de juiste druk: als je het te licht doet, zal je jezelf te veel kietelen of zelfs irriteren en is het moeilijk om een lijntje te trekken. Als je echter te hard drukt, dan zal je de lippen doen bewegen en uitschieten."

Nadat het eerste lijntje getrokken is, kan je beginnen met de vormgeving.

2. Dunne lippen
Omlijn net buiten je natuurlijke liplijn met de gewenste lippenstift. "Vermijd overdreven matte, doffe kleuren, want die kunnen je lippen dunner doen lijken", waarschuwt French. Glanzende en juweeltinten maken je lippen voller.

3. Ongelijke lippen
Om evenwicht te brengen, moet je de buitenste hoek van de dunnere lippenhelft omlijnen met het lippotlood. De dikkere lip omlijn je gewoon langs de natuurlijke liplijn. Vul op met je potlood en de gekozen lippenstift.


4. Ongedefinieerde lippen
Zorg voor een definiƫring van je lippen door een zogenoemde 'boog van Cupido' te tekenen (in het midden van je bovenste lip). Omlijn de bovenste lip met je potlood, om de nadruk te leggen op die M-vorm. Omlijn vervolgens de buitenste hoek van je onderste lip om die voller te maken. Werk af met je favoriete kleur van lipstick en gloss.

5. Volle lippen
Bewerk je lippen met foundation of concealer om ze dunner te maken. Omlijn en definieer de lippen met het potlood, net binnen de natuurlijke liplijn. "Kies voor een matte kleur en werk die af met gloss", raadt French aan.

6. Ongelijk gekleurde lippen
Bedek beide lippen met foundation of concealer als basis. Omlijn de lippen met je lippotlood. Breng daarboven een donkerdere tint lipstick aan en werk af met een gloss.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress