Schaam je niet langer om mee-eters, maar doe er iets aan

Door: Ellen Provoost - 04/09/12, 14u33  − Bron: Female First, TotalBeauty.com

Dames maken zich niet enkel zorgen om puistjes, een op de vijf is onzeker door haar mee-eters, bijna een op de zes heeft al een afspraak afgezegd door dit huidprobleem. Ze lijken moeilijk aan te pakken, maar dat hoeft niet zo te zijn, zolang je onderstaand stappenplan volgt.

67 procent van de vrouwen gebruikt make-up om mee-eters proberen te verdoezelen, zo blijkt uit recent Brits onderzoek. Toch geldt hier ook de regel dat voorkomen nog altijd beter dan genezen is. Tweederde van de vrouwen pakt dit probleem aan door zwarte puntjes uit te knijpen, een op de drie schrobt hard met zeep om het op te lossen. 72 procent van de jonge vrouwen kampte met dit huidprobleem de laatste drie jaar, toch gebruikt de helft geen specifiek product om dit aan te pakken.

Oorzaken
De aanleg voor mee-eters is genetisch bepaald, daarnaast hebben ook keuzes qua levensstijl een invloed hierop. Producten als cafeïne, alcohol, zuivelproducten en vetten kunnen mee-eters veroorzaken. Daarnaast is stress niet goed, want dit stoort de hormoonhuishouding en kan tot de vorming van zwarte puntjes leiden.

Wat?
Huidspecialist Dawn Harper verklaart: "Huidproblemen kunnen dames erg onzeker maken, velen schamen zich hiervoor. Velen weten hoe ze puistjes moeten behandelen, maar omtrent mee-eters bestaan nog heel wat misverstanden. Eigenlijk gaat het om grote poriën die verstopt raken en door het pigment melanine zwart kleuren. Je kunt dit met een reinigend product proberen op te lossen, maar soms volstaat dat niet."

Volg dit stappenplan op mee-eters te voorkomen en te bestrijden:
Reinigen

Reinig de huid grondig, liefst met een product op basis van salicylzuur, aangezien dit helpt mee-eters te bestrijden en te voorkomen. Dit is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking.

Serum
Probleemgebieden als de neus en de kin geef je best wat extra aandacht met een serum, kies voor een product op basis van vitamine B3. Kijk zeker na dat het middel je huid minder vet maakt en talg bestrijdt, dit is namelijk een bestanddeel van mee-eters.

Hydrateren
Gebruik dagelijks een hydraterende crème zonder olie. Twee keer per week geef je je huid een speciale behandeling door eerst een scrub te gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en andere onzuiverheden. Dit is de belangrijkste manier om zwarte puntjes te vermijden. Met een reinigend masker voorkom je ook verstopte poriën en verwijder je talg.

Niet zelf doen
Probeer zwarte punten niet zelf uit te duwen, maar laat dit over aan je schoonheidsspecialiste. De meeste vrouwen gebruiken te veel druk of duwen zelfs meer vuil in de poriën, waardoor de situatie alleen erger wordt. Dit kan leiden tot een ontsteking of zelfs littekens. Je huid moet namelijk professioneel voorbereid worden op het verwijderen van zwarte puntjes. Experts gebruiken hier specifieke producten voor en stoom, wat erg efficient os om de poriën te openen.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress