Welke hippe haarkleur past bij jou?

Door: Ellen Provoost - 29/08/12, 15u13
Miley Cyrus met platinablond, Pink met roze lokken en Jessica Biel met blonde puntjes.

Felle zuurstokkleurtjes zijn momenteel erg hip bij sterren op het podium, maar dit is echter niet meteen een geschikte haarstijl voor op kantoor. We zetten de vijf populairste haarkleuren van nu op een rijtje en onthullen welke stijl het beste bij jou past.

  • Christina Hendricks met felrood haar.
    Christina Hendricks met felrood haar. © getty
  • Beyoncé gaat voor brond.
    Beyoncé gaat voor brond. © photo news

Fel
Roze is momenteel erg populair, de zusjes Olsen en Pink zijn hier alvast gek op. Maar ook andere felle tinten zijn erg populair. Rood is dan nog het meest draagbaar voor de doorsnee vrouw omdat dit het meeste aansluit bij een natuurlijke kleur. Voor iedere dame is er een juiste tint rood op de markt. Dames met een koude of roze teint, als actrice Christina Hendricks, staan er wel het beste mee. Wie een warmere huidskleur heeft, heeft meer moeite om een flatterende huidskleur te vinden. Je moet voor je naar de kapper stapt, wel beseffen dat je hiervoor over heel wat zelfvertrouwen moet beschikken. Muurbloempjes wagen zich hier dus beter niet aan. Bij beschadigd haar hebben de kleine, rode kleurmoleculen het moeiljker om zich te hechten aan de lokken. Wie zijn haren goed verzorgt, zal dus het mooiste rode kapsel krijgen.  

Van bruin naar blond
Een trend die steeds vaker op de rode loper opduikt, zijn bruine lokken bovenaan en blonde puntjes. Dit is ideaal voor wie van nature bruin is en wat nieuws wil, maar niet helemaal voor blond durft te gaan. Een ander voordeel is dat het haast iedereen flatteert. Durfallen gaan voor felgekleurde punten, maar je gaat zelf zo extreem als je zelf wil.

Brond
Dit is de perfecte tint tussen blond en bruin en word soms ook wel caramel genoemd. Deze stijl werd voor het eerst populair dankzij topmodel Gisele Bundchen in 2007, maar jet is ook nu nog steeds een hit. Deze kleur past het best bij vrouwen met een warme huidskleur, bij hen laat dit hun gezicht helemaal stralen. Daarnaast staat de kleur geweldig bij halflang haar, korte kopjes moeten deze kleur vermijden.

Platinblond
Kijk maar naar Miley Cyrus die haar lokken kortwiekte en hoogblond liet verven. Het is duidelijk dat deze opvallende haarkleur een comeback kent. Hoewel dit erg trendy is, heeft deze kleur heel wat nadelen: het vraagt regelmatig onderhoud en past niet bij alle huidstypes. Als je blond was als kind, dan heb je waarschijnlijk de juiste teint om als volwassene met deze haarkleur te staan. Hou ook rekening met de hoge kostprijs. Je moet hiervoor regelmatig naar de kapper en daarnaast investeren in duurdere verzorgingsproducten.

Extra tip
Wie zijn haar zelf kleurt, gaat best niet te extreem. Ben je donkerbruin en wil je bijvoorbeeld omschakelen naar platinablond, dan maak je toch best een afspraak bij je kapper.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress