Gespot bij celebs: gebruik je vlecht als een haarband

31/01/12, 09u47

Op de voorbije SAG Awards zagen we niet alleen mooie jurken, maar ook enkele opvallende haarstijlen. Onze lievelingstrend is ongetwijfeld de vlecht die dienst doet als haarband. Wij tonen je enkele geslaagde voorbeelden én leren je hoe het moet!

  • © afp
  • © afp

De vlecht als haarband is al een tijdje niet meer weg te denken uit Hollywood. Heel wat celebs kiezen voor deze look op de rode loper. En terecht, want je kan er heel wat mee doen.

Zo doen celebs het

'The Big Bang Theory'-actrice Kaley Cuoco koos voor een romantische benadering van de stijl. Zij droeg een dikke vlecht in combinatie met enkele losse lokken die rond haar gezicht vielen. De rest van haar lange haren werd opgestoken, waardoor we een retrogevoel kregen.

De vlecht van Ariel Winter uit 'Modern Family' was dan weer heel wat subtieler. Zij koos voor een dun vlechtje, dat haar lokken uit haar gezicht moest houden. De rest van haar bruine haar hing in losse krullen over haar schouders.

Dianna Agron uit 'Glee' ging voor een rommelige versie, die ook wel eens een 'fishtail' (vissenstaart) wordt genoemd. Voor ons was dit ongetwijfeld de meest geslaagde look.

Maar als je echt wil dat de vlecht eruit ziet als een haarband, dan moet je kijken naar presentatrice Renee Bargh. Zij maakte de vlecht in het midden van haar hoofd vast, en hield zo haar lange lokken naar achter.

Busy Philipps uit 'Cougar Town' koos dan weer voor een vlecht die samen met de rest van haar lokken rond haar gezicht viel. Hier is er minder sprake van een haarband, maar daarom is de stijl zeker niet minder geslaagd.

Zo doe je het zelf

De vlechten van Busy en Ariel kan je zelf simpel namaken, door vooraan een deel van je haar te nemen en ... te vlechten! Wie echter een echte haarband wil, moet de volgende stappen volgen:

Stap 1: Verdeel je haar in twee kanten, aan de hand van een middenscheiding. Kam je haar goed door. Wie zoals Renee wil combineren met los haar, verdeelt enkel het voorste deel. En wie zoals Kaley vooraan wat losse lokken wil, houdt die apart.

Stap 2: Maak aan elke kant een strakke vlecht, die je vastmaakt met een rekkertje in de kleur van je haar. Gebruik eventueel wat wax of haarlak om de vlechten strakker te maken.

Stap 3: Leg de ene vlecht in het midden van je hoofd, en maak ze vast met enkele speldjes (liefst in de kleur van je haar).

Stap 4: Neem de andere vlecht en leg ze over de andere. Zo kan je de uitstekende haren of speldjes verdoezelen. Maak het uiteinde van deze vlecht vast onder de andere en werk eventueel af met nog wat speldjes.

Stap 5: Werk overbodige plukjes haar weg door er wat wax op te doen. Grotere stukjes kan je nog vastmaken met een extra speldje.

En vergeet niet: oefening baart kunst! Succes! (lbs)

mailIcon print | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    acap enabled reprocopy Mediargus Disclaimer CIM Internet