Vijf opmerkelijke lentebroeken

28/03/09, 09u21

 • Mooi strak tot aan de enkels.
  Mooi strak tot aan de enkels.
 • Peg legs.
  Peg legs.
 • Juiste combinatie is belangrijk bij harembroek.
  Juiste combinatie is belangrijk bij harembroek.
 • Duidelijkste lentetrend: brede pijpen.
  Duidelijkste lentetrend: brede pijpen.
 • Mannelijke look met de boyfriend jeans.
  Mannelijke look met de boyfriend jeans.

Deze lente passeren aparte modellen de revue: van harembroeken tot hippiebroeken. Wie draagt wat?

1. De 'cigarette-leg' broeken staan mooi bij sterren als Victoria Beckham en model Agyness Deyn. Voor het eerst ontworpen door Alexander Mc Queen, oogt de broek superstrak en vallen de pijpen recht naar beneden om te eindigen op de enkels. Ondanks de slanke snit, kunnen heel wat dames deze broeken aan. Probeer te combineren met een vrouwelijk topje en plateauzolen.

2. Wil je een wijdere look, opteer dan voor de peg-legs. Deze snit valt wijd uit bovenaan en versmalt aan de onderkant. Ook ligt de taille hoger en worden de enkels extra benadrukt. Elk figuur kan ermee weg. Draag ze met hoge hakken of met platte schoenen. Nooit met middelhoge hakken, want dan oog je gekrompen. Een strakke top is essentieel. Wijdere bovenkleding, gedragen op dit model, doet je er zwaarder uitzien.

3. Dhoti broeken en harembroeken zijn beslist in dit seizoen. Heel wat ontwerpers hebben ze in hun collectie en celebs volgen massaal deze trend. Deze broeken staan iedereen, zolang je aandacht hebt voor wat je erop draagt. Draag er hoge hakken onder en een strak topje of korte blazer om mooi in balans te blijven.

4. Wijde pijpen zijn terug en is allicht de meest in het oog springende trend. Deze broeken flatteren iedereen. Kate Moss, Nicole Ritchie en Victoria Beckham lijken verzot op de hippietrend. Ze verlengen alvast je benen, zeker in combinatie met superhoge schoenen.

5. Wil je een slobberige indruk, ga dan voor de 'boyfriend jeans' . Deze broek is is te herkennen aan de brede, afgewassen look en de vaak, opgestroopte pijpen onderaan. De denim oogt zeer mannelijk, die casual oogt met platte schoenen of sandalen eronder, meer elegant met hakken. (lvl)

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
  Aan het laden...
  Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress