7 valkuilen (en oplossingen) bij het kiezen van een beha

Door: Lien Buyck - 05/03/13, 10u32  − Bron: Daily Mail
© Thinkstock.

Het vinden van de juiste beha is zelfs voor de meest doorgewinterde shoppers een moeilijke opgave. Zo zouden vier op de vijf vrouwen nog steeds een verkeerde behamaat dragen, 100 jaar na de uitvinding van het kledingstuk. En dat is niet zo verwonderlijk, want er zijn maar liefst zeven verschillende manieren waarop het fout kan gaan.

In een enquête van lingeriemerk Bravissimo gaven maar liefst vier op de vijf vrouwen toe dat ze dagelijks te maken kregen met een van de volgende problemen.

1. Sideboob
Het meest voorkomende probleem, waar 41 procent van de 1.155 ondervraagde vrouwen mee te maken krijgt, is de sideboob. Daarbij zitten de beugels van de cup veeleer op de borst dan op de ribbenkast, wat ervoor zorgt dat je borsten naar de zijkanten worden geduwd.

De oplossing: in dit geval is je cup wellicht te klein. Een grotere maat kan de oplossing zijn.

2. High Rider
39 procent van de vrouwen heeft dan weer last van een zogenoemde 'high rider', waarbij de achterkant van de beha naar omhoog kruipt en de sluiting dus te hoog zit.

De oplossing: een hoge sluiting wijst op een te grote beha. Probeer dus een kleinere rugmaat.

3. Quadraboob
De quadraboob is een valkuil voor meer dan een op de drie vrouwen (36 procent), vooral voor degene met een grotere boezem. Hierbij vallen je borsten uit de cups, waardoor het lijkt alsof je vier borsten hebt in plaats van twee.

De oplossing: ook hier is er een probleem met de cupgrootte. Probeer een grotere cupmaat.

4. Big Stand Off
Bij 28 procent van de vrouwen zit de voorkant van de beha niet plat op het borstbeen tussen de twee borsten. Dat wordt door Bravissimo een 'big stand off' genoemd, door de grote afstand tussen je borsten en beha.

De oplossing: als dat het geval is, dan is beha te groot voor de omtrek onder je borsten. Een kleinere rugmaat moet het probleem oplossen.

5. Super Drooper
De 'super drooper' is een valkuil voor 26 procent van de vrouwen. Zij krijgen niet genoeg steun van hun beha, waardoor ze hangborsten lijken te hebben.

De oplossing: waarschijnlijk is de sluiting van je beha te groot ingesteld en zijn de bandjes te los. Probeer je beha wat vaster dicht te doen, trek de bandjes meer aan, of probeer een kleinere rugmaat.

6. Saggy Cups
Een kwart van de vrouwen (24 procent) die een te grote beha kopen, krijgen te maken met 'saggy cups'. Daarbij komen er door een overschot aan stof kreuken in je cup.

De oplossing: een kleinere cupmaat.

7. The Ledge
Een laatste valkuil 'The Ledge' is het gevolg van een te hoge opheffing van je borsten, waardoor je boezem op een richel (ledge) gaat lijken. Van dit probleem heeft 12 procent van de vrouwen wel eens last.

De oplossing: zowel je cupmaat als je rugmaat zijn in dit geval te groot. Een kleinere maat is wat jij nodig hebt.

Veranderend lichaam
Hoewel deze zeven 'faux pas' vermeden kunnen worden door een passende beha te dragen, is maar één op de vijf vrouwen ervan overtuigd dat ze de correcte behamaat draagt.

Bovendien houden veel vrouwen ook geen rekening met hun veranderende lichaam. Zo was 77 procent van de vrouwen in een periode van twee jaar afgevallen of bijgekomen, terwijl 62 procent een andere kledingmaat had. 17 procent was in de menopauze gekomen, terwijl 10 procent een baby kreeg.

Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor je behamaat. Toch bekende 24 procent van de ondervraagde Britse vrouwen dat ze nog nooit een behapasbeurt hadden laten uitvoeren.

Hierop moet je letten:

1. De sluiting

De sluiting rond je lichaam moet stevig zijn, maar comfortabel. Ga zijdelings voor een spiegel staan en kijk of de sluiting horizontaal rond je lichaam loopt. Bovenaan mag de sluiting niet hoger zijn.

2. Vooraan

Vooraan moet de beha aansluiten tegen je ribbenkast en niet duwen, wrijven of uitsteken.

3. Cups

Je borsten moeten ingesloten worden door de cups. Er moet ook een effen lijn zijn waar de stof (bovenaan de cup) overgaat op je borsten.

4. Bovenaan en zijkanten

Let erop dat je geen uitsteeksels of uitpuilingen hebt boven of naast de cups.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress