Modedebuut van Katie Holmes: eenvoudige maar dure kledij

Door: Ellen Provoost - 13/09/12, 10u48  − Bron: The Guardian
© ap. De voorstelling van Holmes & Yang.

Hoewel haar recente scheiding met acteur Tom Cruise een heuse mediastorm veroorzaakte, maakte actrice Katie Holmes een opvallend rustig modedebuut op de Fashion Week in New York. In plaats van de gebruikelijke modeshow koos ze voor een presentatie van 14 outfits en praatte ze persoonlijk met de journalisten over haar creaties voor Holmes & Yang.

  • Katie Holmes in een zelf ontworpen outfit.
    Katie Holmes in een zelf ontworpen outfit. © getty

De actrice tekende een collectie van stoere lederen jasjes, blazers en topjes die ze combineerde met hoge hakken van Manolo Blahnik, dezelfde schoenenontwerper als waar Victoria Beckham voor koos. De jurken, shorts en jassen die de modellen op witte blokken showden toonden een voorkeur voor een jongensachtige snit met een vrouwelijke toets.

Voor elke vrouw
Ze deed dit samen met haar ontwerppartner Jeanne Yang. Daarbij hadden beide designers veel oog voor detail, lederen jasjes worden versierd met een diamanten patroon, de zijden stoffen werden bijvoorbeeld handgeschilderd. Ook hielden beide dames in het achterhoofd dat alle stukken elk lichaamstype moest flatteren. Holmes legt uit waarom ze geen modeshow wilde: "Dit is rustiger, deze presentatie geeft de manier waarop we ontwerpen weer: erg ontspannen." Holmes droeg zelf een zwart lederen jasje, een zwarte skinnyjeans en een topje in crème uit haar eigen collectie.

Het was geen vernieuwende of gedurfde lijn. De creaties zijn strak en tijdloos, maar de pasvorm is wel perfect. Je moet wel bereid zijn hier een klein fortuin voor neer te tellen, voor de lederen cape bijvoorbeeld betaal je 3.867 euro.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress