Slecht voor je carrière: te diepe decolleté op kantoor

Door: Ellen Provoost - 12/09/12, 10u15

Je maakt geen indruk meer op je baas met een kort rokje of een diep halsuitsnijding, zo blijkt uit een recente Britse enquête. De moderne vrouw gelooft dat je sexy kleden het laatste is wat je moet doen om hoger op de carrièreladder te klimmen.

  • Strakke jurk met afslankend effect bij Asos.com.
    Strakke jurk met afslankend effect bij Asos.com.

61 procent van de 1000 ondervraagde Britse vrouwen zegt dat het tonen van een te diep decolleté op de werkvloer de grootste blunder is. 54 procent vindt hetzelfde van een strak minirokje, gevolgd door opvallende make-up (51 procent). Dit betekent dus dat het cliché uit de jaren 80, toen het trendy was zo veel mogelijk van jezelf te tonen om indruk te maken op mannelijke collega's, afgedaan heeft. Vrouwen willen nu uitstralen dat ze niet te hard hebben geprobeerd. Ze dragen tegenwoordig kledingstukken die ze ook zouden aantrekken voor een avondje stappen met vrienden. Het klassieke tweedelige maatpak en de kokerrok zijn de outfits die vrouwen het meest gepast vinden op kantoor. Je kunt een seizoenskleurtje of een blouse met print toevoegen voor een trendy resultaat, dat beweert althans 77 procent van de carrièrevrouwen.

Persoonlijkheid
Julie Donnelly, hoofd van de vrouwenafdeling van Very.co.uk, de site die het onderzoek liet uitvoeren: "De werkvloer is de nieuwe catwalk en mode stopt niet tijdens de kantooruren. In plaats van mannen proberen te imponeren is nonchalante glamour, individualiteit en niet te hard proberen de moderne dresscode op kantoor."

Zwart is trendy
De trends in zakelijke tweedelige kostuums voor vrouwen is vooral zwart en wit, koop dus een exemplaar in een van deze basiskleuren. Het lijkt misschien wat saai op het eerste gezicht, toch is het niet slecht te investeren in een tijdloos exemplaar. Dit kun je namelijk een lange tijd dragen en val je ook niet te erg op wanneer dit moet. Wat het onderstuk betreft kan zowel een kokerrok als een brede broek, die opnieuw helemaal in is. Voeg dan wat kleur toe met je blouse of accessoires.

Accentjes
Je persoonlijkheid en individualiteit kun je uitdrukken door te experimenteren met trendy sjaals, vrolijke handtassen en opvallende schoenen of riempjes. Ook met een strakke jurk kun je indruk maken op je baas. Zorg er wel voor dat deze tot op de knie komt en een zedige halsuitsnijding heeft. Eentje met donkere inzetstukken aan de zijkant heeft een afslankend effect, zodat je je op de werkvloer niet te veel zorgen hoeft te maken over je figuur.

  • Kostuum bij Asos.com, blazer en beige broek van Mango, kokerrok bij Asos.com.
mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress