Beetje mislukt? De voor en na van Lady Gaga op Vogue

Door: Inge Ringoot - 31/08/12, 16u04  − Bron: 7sur7.be
© videostill YouTube, Vogue

video Afgelopen mei beslisten de redacteurs van het wereldberoemde modemagazine Vogue in de toekomst geen geniepige trucjes meer te gebruiken om hun covermodellen 'mooier' te maken dan ze werkelijk zijn. Een belofte die niet lang standhield, zo blijkt uit de septembereditie waarop een roze Lady Gaga met een mislukte wespentaille de cover siert.

  • © epa

"Echte schoonheid zit in een goede gezondheid, daarom zullen we voortaan het veelvuldige gebruik van Photoshop achterwege laten", zo verklaarde de uitgeverij.

Een mooie belofte die echter even snel geschonden werd als dat ze op papier stond. Wanneer we de beelden uit de making-off-video van Lady Gaga's fotoshoot immers naast de uiteindelijke coverfoto leggen, kunnen we niet anders dan vaststellen dat de Vogue-medewerkers hard geprutst hebben aan het originele fotomateriaal.

En gelukkig maar, want mocht de popprinses door het leven moeten gaan zoals ze staat afgebeeld, zou ze niet alleen zo'n heel klein beetje knieloos zijn, maar ook met een mislukte, veel te smalle wespentaille zitten opgescheept. Zonde hoe Gaga's mooie, natuurlijke lichaamsvormen helemaal verloren gaan in het kunstmatig gefabriceerde 'ideaalbeeld' van de 'perfecte' vrouw.

Echte schoonheid zit in een goede gezondheid? Ongetwijfeld wel, al bewijst deze coverfoto nog maar eens dat er nog veel werk aan de winkel is in de mode-industrie...

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress