De vloek van Ikea: 44 procent faalt in meubelmontage (vrouwen op kop)

Door: Elke De Pourcq - 20/09/12, 14u33  − Bron: Daily Mail
© Thinkstock.

44 procent van de Britten moet toegeven te falen in het monteren van een meubel-in-een-pakje, zoals keten Ikea ze aanlevert. Bij de onderverdeling naar geslacht blijken het vooral vrouwen die het opgeven: drie op vier mannen meldt 'altijd' de meubels stevig op de poten te krijgen. Toch wil dat niet zeggen dat ze het graag doen: 75 procent zou iemand willen betalen om het voor hen te doen, maar slechts 8 procent zou meer dan 100 euro willen betalen.

Vrouwen geven het rapper op: 56 procent zegt het niet te kunnen en 35 procent begint er zelfs niet aan: zij laten het taakje met plezier aan manlief. Bij jongeren tot 35 jaar wordt papa ook wel eens ingeschakeld (14 procent) om de job gedaan te krijgen.

De belangrijkste redenen dat de montage niet lukt zijn:
-    Het duurt langer dan verwacht
-    Onduidelijke instructies
-    Overgebleven stukjes na montage

Om nog maar te zwijgen van de stress, ruzies en schade ten gevolge van de frustraties. Niets voor niets klinkt het wel eens dat niet verbouwen maar wel een Ikea-meubel in elkaar zetten de echte test is voor jouw relatie...


Nochtans blijven dergelijke woonketens populair, omwille van hun lage prijzen. Geschat wordt dat minstens 9 op tien woningen minstens één dergelijk meubel bevat. Ikea biedt overigens een montagedienst aan, maar goedkoop is dat niet: minstens 20 procent van de aangekochte goederen, met een minimum van 100 euro.

Wie ze niet zelf wil installeren, kan altijd een beroep doen op vrienden en die belonen met pizza en bier. Of duurdere meubels kopen natuurlijk...  

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress