Ondervind zelf wat het is om Alzheimer te hebben: doneer je Facebook-timeline

Door: Elke De Pourcq - 20/09/12, 13u06  − Bron: persbericht
© Thinkstock.

Alzheimer Op 21 september wordt Wereld Alzheimer Dag 'gevierd'. Om de impact van Alzheimer duidelijk te maken wordt daartoe een Facebookactie op poten gezet: doneer je timeline voor één dag aan de Alzheimerliga en ondervind aan den lijve wat Alzheimer werkelijk betekent.

Een speciale app 'wist' voor een dag je volledige Facebooktimeline.

"Deze applicatie activeert zichzelf op 21 september en zorgt ervoor dat op die dag alle herinneringen worden gewist uit het virtueel geheugen van de facebookgebruikers: foto's, status, video's, vrienden, familie,... Alles verdwijnt voor 1 dag van de timeline", legt het persbericht uit.

In ruil krijg je een boodschap te zien die zegt: 'imagine your life without memories. For 36 million people living with Alzheimer's disease, this is reality.'

De applicatie is te downloaden via deze website waar je zal gevraagd worden een add-on bij Firefox te installeren.Of de oproep veel bijval zal vinden, zal morgen duidelijk worden op Facebook... bij wie het niet installeert tenminste. Toch krijgen niet veel mensen de kans om de app te installeren: dat is niet mogelijk voor wie surft via Internet Explorer of Chrome, en ook voor wie Firefox 7.0.1 (nog) gebruikt is er slecht nieuws, want voor hen is de applicatie niet downloadbaar.

Facebook wordt een steeds belangrijker kanaal om mensen te sensibiliseren of te informeren. Eerder deze week lanceerde Laurette Onkelinckx ook al een manier voor Belgen om zich op te geven als orgaandonor. Jammer genoeg werkt de automatische doorlink naar het registratieformulier ook hier niet bij iedereen. Wie Facebook daarvoor niet wil gebruiken kan altijd terecht op de website www.beldonor.be.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress