Traumatisch voor dikke dames: mislukt dieet

Bewerkt door: Ellen Provoost - 17/09/12, 16u45  − Bron: Daily Express

De obesitasepidemie neemt enkel toe door trendy diëten die een trauma veroorzaken bij vrouwen met overgewicht die niet afvallen, ontdekten onderzoekers.

Wanneer een vrouw niet afvalt door een dieet, heeft dit op emotioneel vlak een enorm grote impact. Ze geven zichzelf namelijk de schuld en niet het onrealistische eetpatroon dat ze volgen. Vorsers volgden 501 vrouwen tussen 35 en 55 jaar die minstens met 19 kilo overgewicht kampten. 90 procent van hen gaf zichzelf de schuld van hun overgewicht. Van de 334 die de afgelopen drie maanden een dieet hadden gevolgd, kwam 62 procent opnieuw evenveel bij als ze kwijtgespeeld hadden. 39 procent had het gevoel dat dieetbedrijven hen het gevoel gaven dat het hun fout was dat ze niet sloegen in hun doel.

Hannah Sutter van Natural Ketosis Company, het bedrijf dat het onderzoek liet uitvoeren: "Mensen op dieet moeten het eetplan dat ze volgen de schuld geven en niet zichzelf. Hulp op lange termijn om voorgoed je eetgewoonten te veranderen is essentieel voor een permanent slanke lijn." Klinische psychologe Alison Harper zegt dat je door het falen van een dieet in een vicieuze cirkel terecht kunt komen. Mensen gaan hierdoor negatiever over zichzelf denken, dit kan tot grote problemen leiden die zichzelf herhalen. Hierdoor hebben ze meer moeite om hun obesitas te overwinnen.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress