Zwangere Elke Vanelderen: "7 kilo bijgekomen in drie maanden!"

Door: Elke De Pourcq - 23/08/12, 11u16  − Bron: Story, Het Laatste Nieuws, UZ Leuven, PrettyHealthy
© Thinkstock. Elke als stralende bruid, begin juni.

Het was meteen prijs voor Elke Vanelderen en Regi: tijdens hun huwelijksreis zijn ze al zwanger geraakt van hun eerste kindje. Een kleine schok voor de BV's, en niet alleen door de gang van de natuur maar ook door de weegschaal: "Ik kwam al zeven kilo bij op drie maanden", bekende Elke in het weekblad Story.

"Zo snel hadden we het kindje niet gepland. Je hoort de hele tijd van die horrorverhalen waarbij het twee à drie jaar duurt om zwanger te geraken. We waren er vanuit gegaan dat dat bij ons ook zo zou zijn. Maar nu ik het kindje zie groeien, groeit ook mijn moedergevoel. En dat niet alleen...", stelde Elke.

"Ik ben uitgerekend voor vier maart, de verjaardag van Regi, maar ik denk niet dat ik dat ga halen: ik zie er nu al zes maanden zwanger uit!" Een buikje voor de ranke blondine dus, die al zeven kilo's zag aanvliegen tijdens de prille maanden.


"Ik moest wel veel eten, om de misselijkheid tegen te gaan", legt Elke uit, een fenomeen dat veel zwangere vrouwen herkennen.

Toch is haar gewichtstoename eerder uitzonderljik: tijdens de eerste drie maanden is de gewichtstoename idealiter onbestaande, veel vrouwen vallen door overmatig overgeven of ondanks meer eten toch (een beetje) af (idealiter maximaal 4 kilo). Wie toch bijkomt, telt meestal maar enkele kilo's extra.

Een mogelijke verklaring voor Elke's gewichtstoename: voor de zwangerschap was ze erg slank. Door meer te eten, is ze misschien gewoon eerder 'op gewicht' gekomen. Voor vrouwen met een laag BMI wordt ook meer gewichtstoename aangeraden (12 tot 16 à 18 kilo), terwijl 'normaal' maximaal 12 kilo wordt aangeraden.

Regi kan er (voorlopig) nog mee lachen: "Laat ons toosten op je dikheid. dat er maar niets met het kind gebeurt, anders ben je voor niets dik geworden", zei hij volgens Elke. "Niet wat een zwangere vrouw wil horen", zo gaf ze toe. Regi zei al voor het huwelijk al dat hij als de dood was dat Elke dik zou worden: "Hoeveel bruiden heb ik niet strak gezien op hun trouwdag tot twee maanden later..."

Je eigen aanbevolen gewichtstoename tijdens zwangerschap kan je hier berekenen.

mailIcon print | | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    Disclaimer CIM Internet License2Publish Gopress