De ideale outfit voor een date met hem

Door: Elke De Pourcq - 05/03/12, 14u10  − Bron: Daily Mail
© Thinkstock.

Modetips Kleren maken niet enkel de man... ze maken ook de vrouw, en al helemaal in het oog van de man. Hij mag dan wel zeggen dat hij niet geïnteresseerd is in kledij of je mooier vindt met make-up, verschillende onderzoeken tonen aan dat het toch een effect heeft. Door die onderzoeken te combineren stel je de perfecte oufit samen voor date night.

 • Kate Middleton heeft voor mannen het perfecte kapsel: lang, los haar met een beetje krul.
  Kate Middleton heeft voor mannen het perfecte kapsel: lang, los haar met een beetje krul. © photo news
 • Een beetje bloot mag, maar hou het redelijk. Idem voor de hakken.
  Een beetje bloot mag, maar hou het redelijk. Idem voor de hakken. © Thinkstock
 • Benadruk je taille met een riem en kies een jurk boven een broek.
  Benadruk je taille met een riem en kies een jurk boven een broek. © Thinkstock
 • Trek de aandacht naar je lippen en je hals.
  Trek de aandacht naar je lippen en je hals. © Thinkstock

1)    Kleur: rood
Rood spreekt mannen aan op een basisbiologisch niveau: ze associëren de kleur met seks, en door de kleur te dragen wordt ook jij geassocieerd met seks. Met andere woorden: je wordt begeerlijker en gewilder, en trekt sneller zijn aandacht. Leuk: het doet er niet toe of je een rood T-shirt, jurkje of minirok draagt.

2)    Haar: lang & los

Niet te onderschatten in de aantrekkelijkheidsfactor: haar. Maar liefst 82 procent van de mannen vindt haar een belangrijk onderdeel van het sex appeal van een vrouw. Hij verkiest haar haren lang en los gedragen, zonder pony, bruin van kleur (60 procent) en ook niet te recht.

"De rechte haren tonen dat je te veel bezig bent met je uiterlijk en perfectionistisch bent. Een losse golf duidt dan weer op een tikje nonchalance, en dat je je op je gemak voelt."

3)    Een streepje bloot
Een beetje bloot mag, maar overdrijf niet: maximaal 40 procent bloot. Een korte rok combineer je dus niet met een diepe décolleté en blote armen. Een strapless jurk komt dan weer beter tot aan de knieën. Vermijd een broek: je lijkt er onzeker door omdat het de veilige keuze is.

4)    Een hakje aub

Mannen vinden vrouwen die iets trager lopen aantrekkelijker, omdat het een vruchtbaarheidssignaal is:  op het vruchtbaarste moment bewegen vrouwen zich trager voort. Hakken imiteren dit effect. Ze hoeven niet torenhoog te zijn: een zestal centimeter volstaat.

5)    Rondingen
Hollywood en de modewereld zijn er niet dol op, maar mannen wel: ronde heupen wijzen op vruchtbaarheid, en dat is waar ze naar op zoek zijn. De ideale heup-tailleratio ligt tussen 0,6 en 0,8. Draag dus iets strak, waardoor de rondingen goed uitkomen, of help deze perceptie met hulmiddelen zoals een wrapshirt of een riem.

6)    Wat mannen haten

Vergeet te trendy kledingstukken zoals leggings, jumpsuits, harembroeken, kostuumvesten, gladiatorsandalen en Uggs. Mannen haten ze.

7)    Toon je hals

Je hals telt als erogene zone, dus je wil er subtiel de aandacht naartoe trekken. Een fijne halsketting is daarvoor perfect. Een te diep decolleté wil je vermijden: veel bloot trekt mannen aan, maar enkel voor korte flirts niet voor een relatie.  Omdat ze de vrouw in kwestie niet vertrouwen...

8)    Lippen
Opgelet met make-up: mannen prefereren echt (echt echt echt) naturel. Behalve de lippen dan: die mag je (letterlijk) in de verf zetten. Roze en rood zijn hierbij de perfecte kleuren: ze houden de aandacht letterlijk seconden langer vast: respectievelijk 6,8 en 7,3 om precies te zijn.

 • © Thinkstock
 • © Thinkstock
mailIcon print | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
  Aan het laden...
  acap enabled reprocopy Mediargus Disclaimer CIM Internet