2 op 3 trouwde met 'de beste seks uit haar leven'

09/02/12, 16u59

Van alle Amerikaanse getrouwde vrouwen die verschillende sekspartners hadden gehad, heeft twee op drie gekozen om te huwen met 'de beste seks'. Over de hele populatie bekeken, trouwde 46 procent met de seksstud van haar leven. Bijna een kwart deed dat niet, ruim een derde heeft enkel seks gehad met de partner en kan dus niet vergelijken.

Kinderen zijn daarentegen wel een 'sekskiller': de helft had betere seks voor er kinderen waren. De helft van moeders verkiest slapen boven seks met de partner. Vermoeidheid, stress van de combinatie werk & gezin en de kinderen worden dan ook genoemd als de grootste doders van de lust.

Niet hopeloos
Maar het is niet helemaal hopeloos: Eén op drie vrouwen vindt dat kinderen hun seksleven niet hebben aangetast, ruim tien procent vindt de seks na de kinderen zelfs beter.

15 procent van alle vrouwen rapporteert dat hun zin in seks niét vermindert met ouder worden. Getrouwde vrouwen hebben liever seks met hun man dan op Facebook te zitten.

Prioriteit: seks
Ook het belang dat we aan seks hechten vermindert niet: voor 4 op 5 is een gezond seksleven belangrijk, voor 57 procent is het zelfs een prioriteit. Ongeveer zes op tien is tevreden met het seksleven, 12 procent is dat in het geheel niet.

Voorspelbaar
Misschien ligt het aan het feit dat het seksleven voor 78 procent voorspelbaar is, al zegt 58 procent dat ze dit niet erg vinden. Vooral de plaats (69 procent), het tijdstip (50 procent) en het standje (65 procent) is voorspelbaar. De helft weet ook hoe lang het voorspel zal duren en welke technieken hun partner zal gebruiken.

Lieve of vuile woordjes?
Tegen alle clichés in, hebben vrouwen meestal nog wel degelijk zin in seks: twee op drie had de voorbije week nog zin in seks, één derde zelfs vandaag of gisteren. 7 op tien had zin in de afgelopen maand.

Om vrouwen aan de gang te krijgen, volstaat het om de liefde te voelen (67 procent). Een goed gesprek met lieve woordjes (44 procent) of vuile praat (40 procent) werkt ook. Eén op drie gebruikt alcohol om in de mood te komen, nog eens één op drie wordt geil als ze ziet dat hij een goede papa is voor de kinderen.

"Wife duty"
Een op drie van de koppels neemt afwisselend initiatief, bij nog eens een op drie neemt vooral de man het heft in handen. Bij 13 procent zijn het de vrouwen die beginnen. Wie geen zin heeft, ontzegt manlief niet altijd seks: twee op drie doet 'wel eens' een verplicht nummertje, voor 17 procent gebeurt dit regelmatig.

Te laat door seks
Sexy sms'jes (25 procent) of flirterige e-mails (20 procent) moeten de vlam tussen de partners levend houden.  Meer dan de helft kocht ook al uitdagende lingerie en gebruikt een seksspeeltje, een op drie kwam al eens te laat op een afspraak door seks met manlief.

Vreemdgaan... in gedachten
Vrouwen blijken over het algemeen wel trouw in het echt (1 op tien gaat vreemd), maar in gedachten duiken bij de helft wel eens andere mensen op. Een oude liefde blijft door haar gedachten spelen: over hem fantaseren is vijf keer populairder dan over een celeb, drie keer populairder dan over een vreemde en zes keer populairder dan over een collega.

Opvallend: eens de 20 jaar huwelijk voorbij zijn, verdubbelt de kans op vreemdgaan. Eén op vijf uit die groep deed het. Maar zelfs als geheimhouding gegarandeerd was zou maar 11 procent vreemdgaan (evenveel als wie het al doet eigenlijk), 13 procent twijfelt.

Uit een ander onderzoek bleek al dat de situatie bij mannen niet veel anders is: ook daar denkt de helft tijdens seks aan iemand anders, al bleken er wel enige culturele variatie te bestaan.

Twitteractie
Dat blijkt uit een seksenquête van ivillage.com bij een representatief staal van 1001 Amerikaanse getrouwde vrouwen ouder dan 18 jaar. Om te laten zien dat vrouwen echt wel nog seks willen, lanceerde de site ook een Twitteractie onder de hashtag #wewantsex.

mailIcon print | Meer bookmarks |
Aan het laden...

Laat van je horen!

Deel je mening met alle NINA-lezeressen

Aan het laden...
<spring:message code='commonMessages.loading' />
    Aan het laden...
    acap enabled reprocopy Mediargus Disclaimer CIM Internet